Ana Sayfa KAKTÜS / SUKULENT
Boncuk Sukulent, SNKİOROWLEYANUS, Tespih Çiçeği, Sarkaç Saksıda
  • Boncuk Sukulent, SNKİOROWLEYANUS, Tespih Çiçeği, Sarkaç Saksıda
  • Boncuk Sukulent, SNKİOROWLEYANUS, Tespih Çiçeği, Sarkaç Saksıda
Boncuk Sukulent, SNKİOROWLEYANUS, Tespih Çiçeği, Sarkaç Saksıda
Ürün Kodu : bsukulent30       Yorumlar (0)      Yorum Ekle
Marka :  Berke Fidancılık
189.99 TL   Kdv Dahil
-
+

Boncuk Sukulent, SNKİOROWLEYANUS, Tespih Çiçeği, Sarkaç Saksıda

TESBİH ÇİÇEĞİ NEDİR? 

Tesbih çiçeği (Senecio rowleyanus) Papatyagiller (Asteraceae) familyasındandır. Çiçeklerini açtığında papatyayı andırır. Çiçekleri beyaz renkli, uzun saplı ve güzel kokuludur. Çok yıllık bir bitkidir ve otsu özelliktedir.

TESBİH ÇİÇEĞİ ÇEŞİTLERİ 

Anavatanı Güney Afrika’dır. Üst sınıfı ‘Senecio’dur. Birkaç farklı türe sahiptir. Yaprak şekilleri farklılık göstersede bakımları aynı şekilde yapılır.

TESBİH ÇİÇEĞİ BAKIMI 

Aydınlık ortamları çok sever. Bunun dışında yine havadar ortam sever. İç ve dış mekanda bakım için uygundur. Görüntüsü nedeniyle son yıllarda çokca tercih edilen bir tür olmuştur. Eğer doğru bakım yapılırsa saksınızın her yerini sarar ve sarkan bir tür olduğu için görsel olarak da göz doldurur.

TESBİH ÇİÇEĞİ NE KADAR BÜYÜR? 

Yaprakları minik boncuk ve bezelye tanelerii andıran tesbih çiçeği ayrıca bir sukulenttir. Boyu 1 metreyi bulacak şekilde gelişim gösterir. Boyu uzadıkça uzayan dalı saksı içerisine sarmal şekilde yatırırsanız ve yine dalın üstünü toprakla kapatırsanız kök vermesini sağlayacak böylelikle saksınızda bitkinin doluluk oranıda artacaktır.

TESBİH ÇİÇEĞİ SULAMA 

Tesbih çiçeği bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken noktalardan biri sulama. Yaz döneminde sulaması daha fazla yapılır. Kışın uyku dönemi olduğu için daha az periyotlarla sulanır. Güneşe direk maruz kalmayı sevmez. Sulamak için şırınga kullanabilirsiniz. Böylelikle hem toprak dibine suyun ulaşmasını sağlar hemde yapraklara su değmesini engelleyerek bitkinin çürümesini engellemiş olursunuz.

TOPRAĞI NASIL OLMALI? 

Toprak olarak kumla karışık özellikte toprak sever. Suyu bünyesinde tutmayan, geçirgen özellikte olmalıdır. Ara sıra besin verilmesinden hoşlanır. Toprak karışımı içerisine ponza,lav taşı, perlit gibi takviyeler yapabilirsiniz. % 40 torf + % 40 elenmiş ponza + %10 hindistan cevizi torfu + %10 perlit oranlarında bir toprak karışımı hazırlayabilirsiniz.

NASIL ORTAMLARDA YETİŞİR? 

Gölge yerlerde daha verimli gelişir. Gün içinde az miktar güneş alması da yaprak gelişimi açısından önemlidir. İç mekanda bakıldığında mutlaka bulunduğu ortam düzenli havalandırılmalıdır. Ilıman iklimli ve nemli bölgelerde daha iyi gelişim gösterir.

TESBİH ÇİÇEĞİ NASIL ÇOĞALTILIR? 

Çelik ya da tohum yöntemiyle çoğaltılabilir. Çelik yönteminde uzayan dalları kesip toprak üzerine bıraktığınızda yeniden kök vererek hayata tutunur. Ya da suda köklendirmeye bırakabilirsiniz.

Toplam 0 yorum yapıldı


Yorum yaptığınız teşekkür ederiz. Yorumunuz icelendikten sonra yayınlanacaktır.
Sizde yorum yapın
Doğrulama Kodu
BENZER ÜRÜNLER
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.